Zwangerschapsupdate: 34 weken!

Zwangerschapsupdate: 34 weken!


Alweer 34 weken zwanger! 


Korte update

Vlak voor kerst hadden we de groeiecho bij 32 weken zwangerschap. Eindelijk konden we ons meisje weer bewonderen op de echo. Tijdens deze echo werd ze helemaal doorgemeten om te kijken of ze goed groeit. Gelukkig was dit het geval. Hoofdomtrek gemiddeld, buikje iets boven gemiddeld en beenlengte net iets onder het gemiddelde (van wie zou ze het hebben??). Ze was lekker beweeglijk tijdens de echo en konden we zien dat ze al ontzettend veel haar heeft. Ik begin nu toch wel ongeduldig te worden, ik wil haar zo graag in het echt zien. 
Tijdens de echo was ook te zien dat 'Brenda' met haar billetjes naar beneden lag. Om dit in gaten te houden werden de volgende controles met een weekje vervroegd zodat er nog genoeg tijd zou zijn om haar te draaien als dat nodig zou zijn. 
Maar gelukkig na de controle van afgelopen vrijdag blijkt dat ze netjes is gedraaid en met haar hoofdje naar beneden ligt. De verloskundige zei dat ze nog veel ruimte heeft in mijn buik maar dat de kans klein is dat ze nu nog gaat draaien. Laten we hopen dat ze lekker blijft zitten zo. 


Zwangerschapskalender

Via de app van Prénatal lees ik iedere week de zwangerschapsupdate. Deze week is ons meisje 42,5 cm en weegt ze ongeveer 2050 gram. Als ze nu geboren zou worden is haar overlevingskans 99%! Dat is een fijne gedachte, blijft bijzonder dat er in 9 maanden tijd een compleet mensje in je buik groeit.


Hoe voel ik me?

In de blog over de zwangerschapsupdate van 30 weken vertelde ik dat ik toch wat spanning begon te voelen voor de bevallig. Gelukkig zijn die spanningen weer verdwenen. Waarschijnlijk door de afleiding van de afgelopen weken met Kerst, Ardennen en Oud & Nieuw. Hierdoor zijn de weken voorbij gevlogen en is het nog maar 6 weken tot aan de uitgerekende datum! Ik heb de folders gelezen die ik van de verloskundige heb gekregen over de bevalling en ik heb de nieuwste bevallingstrends eens opgezocht. Nou, ik kan je vertellen dat ik niet mee doe met deze trends. Nieuwsgierig? Lees ze op: http://www.oudersvannu.nl/nieuws/actueel/5-opvallende-bevallingstrends/

Daarnaast zijn de eerste babywasjes gedaan, het kraampakket is binnen, de maxicosi staat klaar en m'n 'vluchtkoffertje' staat klaar om gevuld te worden. Kortom, ik ben er bijna klaar voor!
Gelukkig slaap ik weer wat beter de laatste week waardoor ik overdag weer wat fitter ben. Toch merk ik dat ik ook m'n rust moet pakken wanneer Lex op bed ligt. Verder heb ik echt last van zwangerschapsdementie, er gaat veel langs me heen en ik kan niets onthouden. Erg lastig maar schijnt heel normaal te zijn. Bewust en onbewust bereidt je je al voor op de bevalling. 
M'n buikje groeit goed en zit behoorlijk in de weg. Sokken en schoenen aan doen of omdraaien in bed is tegenwoordig een hele opgave. Maar als ik me de komende weken nog zo blijf voelen mag ik niet klagen en kan ik heerlijk genieten van de laatste loodjes.

 
Verwacht je een kleintje of ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau? Op www.trendybabys.nl shop je eenvoudig de schattigste babykleding!