Kinderschoenen: Do's & Don'ts

Deze week las ik een artikel van de Consumentenbond over baby- en kinderschoenen. Hierin werd uitgelegd waar je op moet letten bij de aanschaf van kinderschoenen. Precies de vragen die ik mezelf ook heb gesteld toen mijn kleine man zijn eerste stapjes zette kwamen aan bod. Zijn dure schoenen nu beter dan goedkope? Juist een stevige stapper of een soepele schoen? Leer of imitatieleer? 


Dat wist ik niet...

Als moeder wil je het allerbeste voor kindje! In eerste instantie waren mijn antwoorden op bovenstaande vragen: Ja natuurlijk is een duurdere schoen beter dan een goedkope en als je kindje net gaat lopen heeft hij toch veel steun nodig! En de schoen moet zeker van leer zijn, dat is toch veel prettiger dan zweetschoentjes van imitatieleer. 
Zo heeft mijn zoon voor zijn eerste verjaardag leren schoentjes gekregen met een stevige zool. Nu afwachten totdat hij zijn eerste stapjes ging zetten....
Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten, een maandje later liep meneer ineens door de kamer. Dus, hup die schoentjes aan! Maar na 2 stapjes ging hij zitten en weigerde nog verder te lopen. Ook na een paar keer proberen waren deze schoentjes helaas geen succes. Toch maar nieuwe schoentjes gekocht met een flexibele zool, gelukkig met succes! Als ik dit artikel eerder had gelezen had ik meteen de juiste schoentjes aangeschaft! 


Kinderschoenen: do's & don'ts

Uit het artikel van de Consumentenbond blijkt dat goede kinderschoenen helemaal niet duur hoeven te zijn. Veel belangrijker is dat de kinderschoen goed past. De schoen moet niet te groot zijn maar ruim genoeg voor de ontwikkeling van het voetje in de lengte en breedte. Zorg dat er altijd nog 1 centimeter ruimte overblijft. Als je kindje te kleine schoenen draagt kan het een verkeerd looppatroon ontwikkelen of misvormde voetjes krijgen. Een goedkopere schoen met weinig steun hoeft niet perse slechter te zijn. Sterker nog, er is wetenschappelijk vastgesteld dat juist soepele schoentjes de ontwikkeling van kindervoetjes het minst schaadt. Verder wordt er afgeraden om tweedehands schoentjes te kopen, je weet immers niet wie ze heeft gedragen!  


Minimaal 2 paar kinderschoenen

Leren schoentjes zijn vaak erg prijzig en gaan meestal niet zo lang mee. Maar voor de voetjes van je kindje is afwisseling erg goed. Daarom adviseert de Consumentenbond om minimaal 2 paar kinderschoentjes aan te schaffen. Je kunt er best voor kiezen om 1 paar duurdere, echt lederen, schoentjes aan te schaffen en 1 paar schoentjes van imitatieleer. Let er wel op dat kinderschoentjes van imitatieleer wat sneller gaan zweten en 24 uur nodig hebben om het vocht weer kwijt te raken. 


Voor mij klinkt minimaal 2 paar schoentjes als muziek in de oren. Met deze handige tips is het helemaal geen straf om meerdere schoentjes aan te schaffen voor je kindje! 


Wist je dat je op www.trendybabys.nl niet alleen terecht kan voor baby- en kinderkleding? Ook voor baby- en kinderschoentjes ben je hier aan het goede adres! Of je nu op zoek bent naar babyslofjes van Aapie of Baby Dutch, stoere sneakers van Converse of schattige minnetonka's, voor jongens en meisjes is er veel keus.