Fijne kerstdagen (met kids)

Fijne kerstdagen (met kids)


Ik verheug me altijd weer op de feestdagen. Heerlijk met familie samen zijn, lekker (veel) eten, cadeautjes en spelletjes spelen. Vorig jaar vierden we onze eerste kerst met Lex, dat vond ik erg speciaal. Dit jaar is Lex alweer 1,5 en ik 32 weken zwanger. Volgend jaar is ons gezinnetje helemaal compleet en vieren we kerst met 2 kids! Wow, wat bijzonder! 


Tradities

Met jonge kinderen is het soms lastig om de jarenlange kersttradities in ere te houden. Ook bij ons in de familie zijn er enkele tradities die ik graag weer doorgeef aan Lex. Dit jaar vieren we net als andere jaren eerste kerstdag met mijn familie. Al jarenlang vieren we deze dag met mijn ouders, ooms, tantes, neefjes en nichtjes. De samenstelling kan nog al eens wisselen maar meestal zijn we met zo'n 14 personen. Een tafel vol dus. Geweldig, zo'n lang gedekte tafel met kaarsjes en andere mooie kerstdecoraties. Als kind al vond ik dat al erg indrukwekkend. We starten vaak al 14.00u met een hapje en een drankje, daarna gaat het echte diner beginnen. Ieder gezin neemt een gang voor zijn rekening. Vaak zitten we dan om 24.00u pas aan de koffie! Ieder jaar wordt er weer gezegd dat we het volgend jaar gaan inkorten. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken... We gaan het dit jaar echt proberen. We starten om 15.00u en hopen rond 21.00u klaar te zijn. Nog steeds een lange zit, voor ons maar ook voor Lex. Daarom laten we Lex s'-middags lekker slapen en sluiten aan wanneer hij wakker is. Hij is dan lekker fit en vrolijk. Lex vindt het gezellig om met veel mensen aan tafel te zitten en zal ook veel aandacht krijgen. Hierdoor vliegt de tijd voorbij. Lex is een makkelijke en goede eter dus ook hij zal genieten van het heerlijke kerstdiner.  
Over tradities gesproken...TRIVIANT! Op tweede kerstdag gaan we altijd naar mijn schoonouders waar ieder jaar Triviant gespeeld wordt. Bij een goed antwoord mag er een cadeautje uitgepakt worden. Een spelletje dat gezellig begint maar steevast eindigt met irritaties of gemopper. Er worden antwoorden voorgezegd, vals gespeeld, de vragen zijn te makkelijk of juist te moeilijk. Maar als het kerstdiner ter tafel komt is alles weer vergeten en vergeven. Dit jaar gaan we heerlijk gourmetten, lekker en makkelijk!


Kerst met kids

Door veel kinderen wordt kerst ervaren als saai of zelfs vreselijk. De hele dag binnen zitten, nette kleren aan en geen tv of tablet. Daarom is het belangrijk om je kinderen te betrekken bij de feestdagen door ze zoveel mogelijk aandacht te geven. Dat kan door bijvoorbeeld lekker samen te knutselen of je kinderen te laten helpen bij de voorbereidingen voor het kerstdiner. 

Het valt niet altijd mee om kinderen rustig te houden tijdens het kerstdiner. Daarom een paar tips die wellicht kunnen helpen:

  • Dek een aparte 'kindertafel', hierdoor voelen de kinderen zich speciaal en zijn ze klaar met eten kunnen ze lekker spelletjes spelen aan hun eigen tafeltje;
  • Laat ze net als de volwassenen uit (plastic) wijnglazen drinken met bijvoorbeeld een rood of wit sapje; 
  • Zelf koken is voor kinderen het allerleukst. Gourmetten, zelf pizza's bakken en wat dacht je van chocoladefondue. Succes gegarandeerd, de kinderen zullen heerlijk samen smullen!

Kerst Sale

Tegenwoordig is het een echte trend om ook je kindje mooi aan te kleden voor kerst. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er overhemdjes met stropdasjes en natuurlijk de foute kerstrui is een ware hit voor jong en oud. 
Nog last minute op zoek naar een mooie outfit voor je kleintje? Shop dan nog snel op http://trendybabys.nl/sale/ .


Geniet van een mooie kerst samen en tot volgend jaar!