Die laatste loodjes waren écht zwaar!

Die laatste loodjes waren écht zwaar!


Het is even stil geweest op www.trendybabys.nl maar de eerste blog als moeder van 2 kids is een feit! In deze blog beschrijf ik de laatste weken van de zwangerschap. Op 1 februari schreef ik mijn laatste blog met als titel: " 37 weken zwanger: De laatste loodjes". Niet wetende dat die laatste loodjes nog héél lang gingen duren (4 weken!). 


Wachten...

Het enige dat nog in mijn hoofd zat de laatste weken voor de bevalling, was de vraag: Wanneer zal de baby komen?? Doordat Lex 5 dagen te vroeg was geboren, ging ik er vanuit dat ons meisje ook wel iets te vroeg geboren zou worden. Had ik me hier even op verkeken...
Inmiddels mocht ik iedere vrijdag op controle komen bij de verloskundige. Bij aanmelden bij de balie werd er iedere week weer een nieuwe afspraak gemaakt voor de week erop. Telkens hoopte ik dat die afspraak niet meer nodig zou zijn. Ik telde de dagen tot aan de uitgerekende datum (22 feb) af. Bij de 39 weken controle zei de verloskundige dat het nu toch echt niet lang meer kon duren en dacht dat ze binnen 4 dagen wel zou komen. Dat had ze natuurlijk beter niet kunnen zeggen want ook na 4 lange dagen wachten was er nog geen wee of kramp te bekennen. Ons meisje zat nog heerlijk warm in mijn buik, ze was nog lekker beweeglijk en haar hartslag nog keurig. Geen rede om de bevalling al eerder in gang te zetten. Ook de 40 weken controle passeerde. Inmiddels was ik vaste klant op vrijdagmiddag en met mij nog een aantal andere meiden die net als ik hoopte dat hun kindje snel zou komen. 
Ondertussen werd mijn buik steeds zwaarder, begon ik overal pijntjes te krijgen en was ik erg vermoeid.  Hierdoor werd ik steeds afhankelijker van lieve mensen om me heen, de hond mocht bij mijn ouders logeren, mijn man was iedere dag op tijd thuis om eten te koken en met Lex te spelen. Lieve vriendinnen kwamen langs voor een kopje thee en wat afleiding enz. Ik ben ze dan ook erg dankbaar voor de hulp! 
Het wachten duurde en duurde, niet alleen mijn man en ik werden ongeduldig, ook familie en vrienden werden ongeduldig. Dagelijks ontving ik appjes met de vraag: "Is ze er al?". Super lief dat iedereen zo met me meeleefde! 


Feit of fabel

Toen ik 38 weken zwanger was, stuurde een vriendin een artikel door waarin een aantal creatieve manieren stonden beschreven om de bevalling op te wekken. Uiteraard heb ik er een aantal geprobeerd want wat was ik nieuwsgierig naar ons kleine meisje. Maar ja, is het nu een feit of fabel. Dit zijn de dingetjes die ik heb geprobeerd:
1. Tonic
Ik had gelezen dat kinine de bevalling zou op wekken. Kinine zit onder andere in tonic en toevallig hadden we nog twee flessen in de kelder staan. Maar na 2 dagen tonic drinken was er nog geen krampje te bekennen. Geen succes dus.
2. Dansen
Ik heb met Lex wat afgedanst, "Jan huigen in de ton" en Nathaniel Rateliff waren favoriet maar ook dit leek niet te helpen. Het was wel erg leuk.
3. Wandelen
Inmiddels was de hond al een tijdje uit logeren maar toch probeerde ik nog regelmatig een klein stukje met Lex te gaan wandelen.  
4. Dadels
Uit het artikel bleek dat dadels ook de bevalling zouden opwekken. Nu ben ik geen grote fan van dadels maar heb ze toch gegeten want wie weet helpt het. 
5. Voetmassage
Mijn man heeft regelmatig mijn voeten gemasseerd en soms leek het te werken en kreeg ik een paar voorweeën. Zou dit dan toch een feitje zijn?? Ook op 27 februari werden mijn voeten en schouders flink gemasseerd en ja hoor de volgende dag werd ons meisje geboren! Dus dames, laat je lekker masseren in de laatste weken voor de bevalling! Misschien werkt het bij jullie ook wel :-)!


Volgende week in de blog: De bevalling en de kraamweek. 
Verwacht je een kleintje of ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau? Op ww.trendybabys.nl  shop je eenvoudig de schattigste babykleding!