Alweer 30 weken zwanger!

Alweer 30 weken zwanger!

Deze week ben ik 30 weken zwanger. Schrikken, nog maar 10 weken te gaan! Wat gaat deze zwangerschap snel voorbij. Ik kan nog maar heel even genieten van die trappelende voetjes in mijn buik maar kijk ook uit naar het moment dat we ons tweede kleine wondertje in onze armen kunnen houden. 


"Veel sterkte"

Afgelopen weekend was ik op een verjaardag en viel het me op dat mensen me 'veel sterkte' toewenste. Tijdens deze zwangerschap heb ik totaal geen angst gehad voor de aanstaande bevalling maar door deze woorden vind ik het ineens heel spannend worden. Ik vraag me ineens af of ik het nog wel een keer kan zo'n bevalling en spoken er allerlei horror scenario's door mijn hoofd. Maar van de andere kant, ik weet dat ik het kan dus waarom zou ik me er nu al zo druk om gaan maken. Mijn eerste bevalling is ook prima verlopen terwijl ik toen echt geen idee had wat me te wachten stond. Uiteraard kan het nu heel anders verlopen maar ik heb vertrouwen in mezelf, de verloskundigen en natuurlijk mijn man!


Zwangerschap 1 vs zwangerschap 2

Je hoort vaak dat je een tweede zwangerschap heel anders beleefd dan de eerste. Ik ervaar nu zelf dat het in mijn geval ook echt zo is. 

Die roze wolk waar ik tijdens mijn eerste zwangerschap op zat, is nu een beetje aan me voorbij gegaan. Niet dat ik niet geniet van deze zwangerschap maar de weken vliegen voorbij. 

Waar ik bij zwangerschap 1 heerlijk in bed kon blijven liggen of lekker rustig op de bank kon liggen als het even een dagje minder ging, is dat nu wel even anders. De eerste weken van de zwangerschap 2 was ik erg moe en misselijk en wilde ik niets liever dan in bed of op de bank liggen maar dat valt niet mee als er een klein vrolijk mannetje door het huis huppelt. Van veel mensen kreeg ik het advies om ook even op bed te gaan liggen wanneer Lex zijn slaapje deed. Heel lief deze goed bedoelde woorden maar in praktijk nauwelijks uitvoerbaar (door mij dan) want wie ruimt er dan op, zet de wasjes aan en dweilt een keer door de kamer? 

Wat ik misschien wel het meeste mis is het uitslapen! Hier was ik groot fan van maar dat is verleden tijd. Afgelopen weekend stond ik bijvoorbeeld om 5.45 een ontbijtje te maken voor een vrolijk kwebbelend mannetje dat duidelijk geen slaap meer had. Ach ja, na 3x 'in de maneschijn' te hebben gezongen en overladen worden door knuffels en kusjes voel je je de gelukkigste moeder op aarde en geniet je het moment, zelfs zo vroeg in de ochtend.  

Nog een groot verschil zijn de voorbereidingen in huis. Na de 20 weken echo van Lex ging ik los met de aanschaf van babyspullen en moest zo snel mogelijk de babykamer in orde worden gemaakt, babywasjes gedraaid worden en het liefst ook al de box in de woonkamer klaar staan. Maar nu is het toch wel een ander verhaal. De kleertjes liggen klaar om gewassen te worden maar verder zijn er nog weinig voorbereidingen getroffen. Nu is het ook zo dat ons kleine babymeisje de eerste weken/maanden lekker bij ons op de slaapkamer slaapt en dat er daarna een interne verhuizing zal plaats vinden. Wij verhuizen naar zolder, Lex naar onze kamer en "Brenda" naar Lex z'n kamer. Daarna kunnen we lekker aan de slag met het inrichten van beide kinderkamers. We zijn nu bezig met het gereed maken van de zolder, opruimen en weggooien!

Nog een verschil zijn helaas de kilo's. Bij de eerste zwangerschap was ik nog geen 10 kilo aangekomen, at ik super gezond, lustte ik GEEN chocolade en geen thee. Nu, 30 weken op weg en al 8,5 kilo aangekomen! Ik eet het liefst zo ongezond mogelijk maar gelukkig word ik tegengehouden door manlief en komen er alleen gezonde dingen het huis in. Op de chocolade na dan, want dat is nu niet aan te slepen, HEERLIJK! 


Nog 10 weken te gaan

Ik voel me nog goed, ik kan overdag lekker met Lex spelen, de hond uitlaten en het huishouden doen maar 's avonds moet ik echt met de benen omhoog. Mijn buik groeit flink en begint steeds meer in de weg te zitten. Vooral als ik ga slapen kan ik geen fijne houding vinden en Lex tillen begint nu ook steeds lastiger te worden. 

Nog 10 weken te gaan, tijd om lekker te genieten van mijn twee lieve mannen en uit te kijken naar ons kleine meisje. Er staan alleen maar leuke dingen op de agenda. Nog een weekendje met z'n twee├źn weg, kerstmis met familie, met vrienden naar de Ardennen en Oud & Nieuw. 

Om mezelf wat rustiger te krijgen ga ik me de komende weken weer wat inlezen over de bevalling en kraamtijd, wat babywasjes draaien en de laatste spulletjes aanschaffen. Dan moet het vast wel goed komen!
Ben je zelf ook zwanger? Kijk dan eens op www.trendybabys.nl voor leuke babykleding!