37 weken zwanger: De laatste loodjes

37 weken zwanger: de laatste loodjes


Hoera! Weer een mijlpaal, 37 weken zwanger. Dit is de maand waarin ik uitgerekend ben! De baby is nu voldragen en mag wat mij betreft al komen! Maar de meeste kindjes worden pas na de uitgerekende datum geboren. Nog even geduld dus...

De laatste loodjes

Die laatste loodjes zijn echt het zwaarst. De baby is nu ongeveer 47 cm en weegt 3100 gram. Inmiddels ben ik 11 kilo aangekomen, wat op zich nog meevalt maar omdat al de kilo's alleen maar aan mijn buik zitten is het behoorlijk zwaar. Daarom draag ik mijn buikband veel waardoor mijn rug en buik wat minder worden belast. De vorm van mijn buik is de afgelopen week zichtbaar aan het veranderen. Mijn buik is aan het zakken dus de baby is aan het indalen. Ze is nog erg actief in mijn buik dus volgens mij zit ze daar nog wel prima. Af en toe trapt ze zo hard dat ik duidelijk een voetafdruk in mijn buik zie staan. Zo schattig maar soms ook best pijnlijk!
Helaas voel ik me niet zo fit. Mijn maag en darmen zitten behoorlijk in de knel en vooral s ‘nachts heb ik hier veel last van. Hierdoor ben ik overdag erg vermoeid en probeer ik wat te rusten als Lex op bed ligt. Verder probeer ik nog zoveel mogelijk te bewegen door onder andere de hond uit te laten of een boodschap te doen. 
Ik heb gelezen dat veel vrouwen hier last hebben: enorme poetsdrang in de laatste weken voor de bevalling. Ze willen het huis helemaal schoon en netjes hebben voor de komst van de baby én de komst van de kraamhulp. Je wilt toch niet dat zij een vies huis aantreft?! 
Volgens mij heb ik ook last van deze kwaal. Wasjes draaien en meteen opruimen, stoffen, stofzuigen noem maar op ik kan aan de gang blijven.  


Bevallingstas 

Vorige week heb ik de bevallingstas klaargezet. Dit vond ik een lastige klus. Wat trek je nou aan tijdens een bevalling?? Ik heb nog geen idee, daarom heb ik maar van alles wat in de tas gedaan. Een shirt met lange mouwen, shirt met korte mouwen en een hemd. Verder een trainingsbroek, vest, warme sokken, voedingsbh en niet te vergeten de charmante 'oma-onderbroeken'. 
Tijdens mijn vorige bevalling had ik nog meer kleding bij me, uiteindelijk had ik de puf niet om me om te kleden en beviel ik in het hemd dat ik toevallig al aan had. Dus misschien moet ik de tas nog wat uitdunnen. 
Het allerleukste van de tas klaarzetten is het uitzoeken van de babykleding. Ik heb alle babykleertjes op bed gelegd en ben op zoek gegaan naar de meest schattige combi's. Gaat het compleet roze worden of toch wat neutraler. Ik kon uiteraard weer eens niet kiezen dus heb ik 2 kledingsetjes maatje 50 ingepakt en een setje kleding maat 56. Ik kan niet wachten totdat ons kleine meisje de kleertjes ook daadwerkelijk aan heeft. Verder nog een toilettas en slippers in de tas en klaar! Oh nee wacht, de vorige keer had ik geen schone kleding meegenomen voor manlief terwijl we toch een nachtje in het ziekenhuis moesten blijven. Dus ook voor hem maar een setje schone kleren in de tas doen. 
De camera moet nog opgeladen worden en wat te lezen in de tas en dan zijn we er écht klaar voor!
Spannend die laatste loodjes, wanneer zal ze komen? We wachten geduldig af!Verwacht je een kleintje of ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau? Op www.trendybabys.nl  shop je eenvoudig de schattigste babykleding!